Pekasta sanottua

Seija: 

Piispa on hengellinen johtaja, mutta hänellä on oltava myös vahva hallinnollinen ja taloudellinen osaaminen.

Pekan aiempi työkokemus on tehnyt hänestä verkostoituneen ja laaja-alaisen moniosaajan, jonka kaitsentaan voi Mikkelin hiippakunta luottaa. Vahva sitoutuminen Jumalan sanaan tekee Pekasta myös arvojohtajan, jolla on "pilkettä silmäkulmassa"  ja joka kohtaa ihmisen aidosti omana itsenään.

Seija Kuikka, kirkolliskokouksen varapuheenjohtaja

Petri: 

Olen tuntenut Pekan viiden vuosikymmenen ajan.

Pekka on helposti lähestyttävä ja luottamusta herättävä.

Hänellä on kykyä toimia sillanrakentajana. Arvostan Pekan pitkää kokemusta ja vastuullista otetta.

Petri Pekonen, maanviljelijä, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkovaltuuston jäsen

Matti: 

Pekassa yhdistyy monta tärkeää asiaa, joista piispanviranhoidossa on paljon hyötyä.

Hän on hengenmies ja kansanmies, kirkon hallinnon osaaja, laajasti verkostoitunut ja hyvällä huumorilla varustettu kirkonmies.

Näiden syiden vuoksi Pekka on ehdokkaani.  

Matti Tolvanen, pappi

Sixten: 

Kirkkohallituksen kansliapäällikkönä Pekka Huokuna on toiminut esimiehenäni viisi vuotta. Pekka on moderni, osaava ja kuuntelevainen johtaja.

Moderni, koska hän välittää sanoin ja teoin. Olen arvostanut kuukausittaisia yhteisiä keskusteluja, jolloin vaihdetaan kuulumisia ja keskustellaan työstä ja sen etenemisestä.

Osaava, koska Pekan pitkä ura kirkkoherrana, Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtajana ja kansliapäällikkönä on antanut hänelle ainutlaatuista teologista, hallinnollista ja yhteiskunnallista osaamista.

Kuuntelevainen, koska Pekka välittää ja haluaa kuunnella alaisiaan ja keskustella heidän työstään ja tekemisistään. Pekan kanssa ollaan aina samalla tasolla ja vaikeimmissakin tilanteissa Pekan huumori on vapauttavaa. Pilke silmäkulmalla päästään eteenpäin. Ratkaisu löytyy!

Pekassa Mikkelin hiippakunta saa hyvän paimenen, joka luotsaa hiippakuntaa ja sen seurakuntia turvallisesti kohti tulevaisuutta.

Sixten Ekstrand, Kirkkohallituksen ruotsinkielisen työn keskuksen johtaja
 

Jaana: 

Olen tuntenut Pekka Huokunan  noin 30 vuoden ajan. Työtoveruus alkoi  Elämä-Usko-Rukous rippikoulu -uudistuksen parissa. Olimme rippikoulukonsulttien ryhmässä, joka kiersi ympäri hiippakuntaamme ja rohkaisi ja innosti seurakuntien työntekijöitä kehittämään rippikoulua. Nuorten asia on ollut ja on edelleen Pekalle tärkeää. Samoin se, että seurakunnat pitävät yllä kykyä uudistua ja ottaa huomioon kunkin aikakauden tuomat haasteet. Elämä, usko ja rukous ovat kantaneet kristittyjä halki vuosisatojen ja ne kantavat meitä edelleen. 

Taiteilijaäidin kasvattamana olin aina kuvitellut, että luovuus ja järjestelmällisyys eivät liity yhteen. Pekka on todistanut tämän ajatukseni vääräksi. Luovuutta hänellä riittää työhön, lauluihin, runoihin ja moneen muuhunkin. Tekstien sanat voivat olla hyvin ajankohtaisia ja kuvata traagisia asioita, mutta toivon näkökulma on vahvasti läsnä, esimerkiksi ajankohtaisessa Ukrainaan liittyvässä laulussa Rajamaa (Huokuna-Helin).

Toisaalta Pekalla on hyvä huumorintaju ja monet seurakuntatyön kimurantit solmut ovat auenneet huumorin voimin. Tämän tiedän, koska olen ollut pariinkin otteeseen Pekan alaisena  ja kerran myös sijaistanut häntä, kun hän oli Hirvensalmen kirkkoherrana.  Tuolta ajalta muistan myös sen, miten hyvässä järjestyksessä hänen työhuoneensa paperit ja kansiot olivat. Jokaisella asialla oli oma paikkansa.

Luova voi siis olla myös järjestelmällinen.

Pekka arvostaa työtään kirkkohallituksessa, mutta hänellä on aina ollut myös vahva kutsumus kirkon kehittämiseen seurakuntatyön ja hiippakunnallisen työn kautta. Tuo kehittäminen ei kumpua vain siitä, että kirkolla on hyvä ”järjestys” , jossa asiat hoidetaan ahkerasti ja tunnollisesti vaan myös syvästä hengellisestä kutsumuksesta elää kristittynä tässä maailmanajassa toinen toistamme kunnioittaen. 
Tiedän, että Pekasta saisimme hyvän piispan hiippakuntaamme.  

Jaana Pietiläinen, rovasti, Mikkeli
 

Oskari: 

Piispan tulee ensisijaisesti vaalia kirkon ykseyttä ja edistää kirkon tehtävien toteutumista. Uskon ja tiedän, että Pekka Huokunalta löytyy tähän tehtävään vaadittavaa rauhallisuutta, viisautta ja isällistä otetta.

Pekasta saamme piispan, jolla on tehtävään vaadittava osaaminen. 

Oskari Valtola


Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Etelä-Savon maakuntahallituksen 1. varapuheenjohtaja
Mikkelin kirkkovaltuuston jäsen

Tukesi on tärkeä

Piispan vastuullinen tehtävä on tärkeä ja siksi Pekka pohti tarkkaan ehdokkuutta. Me kannattajat olemme iloisia siitä, että hän päätyi ehdolle ja antaa osaamisensa käyttöön. Alla olevalla lomakkeella Sinäkin voit ilmoittautua mukaan tukijaksi. Viestikenttään voit halutessasi kirjoittaa kommentin Pekasta. Osa kommenteista julkaistaan näillä verkkosivuilla!